Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Prague Open: Do čtvrtfinále postoupil i Veselý

pragueopen.cz napsal briza 12.06.2014

Zatím běží vše podle plánu, po Lukáši Rosolovi postoupil do čtvrtfinále challengeru Prague Open i druhý nasazený Jiří Veselý. Ale lehké to neměl, Gerarda Granollerse ze Španělska porazil 6:3, 7:6.

Jiří Veselý

Oproti prvnímu kolu musel Veselý zabrat. Soupeř, mladší bratr úspěšnějšího Marcela, se sice v žebříčku nevejde ani mezi dvě stě nejlepších, ale ve Stromovce ukázal, že má španělskou antukářskou výchovu. Bránil, moc nekazil, když byla šance, tak zaútočil, a dostal se i k docela velkým šancím.

„Překvapil mě, čekal jsem to snazší,“ uznal po zápase Veselý. „Na začátku jsem vůbec nebyl schopný chytit rytmus a vypořádat se s jeho lifty. Spoustu míčů jsem měl daleko od ruky.“

Před plnou tribunou Španěl vedl 3:2 a při Veselého podání 40:0. Sahal po brejku, ale přesně v tomto momentě se první set zlomil. Českého tenistu podrželo podání, uhrál pět bodů v řadě, pak hned vzal servis soupeři a set už si pohlídal – 6:3. Pojď, zakřičel si nahlas.

Ve druhém setu už to tak hladké nebylo. Granollers hned zkraje dostal další tři brejkboly a tentokrát už je nepustil. Vedl 3:1, pak ještě 4:2, a přestože Veselý ztrátu smazal, ještě jednou si zápas zkomplikoval. Za stavu 5:5 ztratil další servis a soupeř podával na zisk setu.

„Tam rozhodly zkušenosti. A bojovnost,“ řekl vítěz, který se místy hecoval, jako by hrál na grandslamovém turnaji. „Myslel jsem, že se mu budu tlačit do bekhendu, ale on hrál uvolněně, chytře, dlouhé míče zpět.“

Po mečbolu bylo vidět, jak si Veselý oddychl.

Dlouho to ve čtvrtek vypadalo, že se program natáhne. Hned v prvním zápase se totiž nadějný Belgičan Coppejans a Španěl Ramirez Hidalgo tahali v dlouhých výměnách skoro tři hodiny. Byl to souboj generací a ta starší nakonec zvítězila. Dvacetiletý Belgičan se držel do stavu 4:4 ve třetím setu. Zbylé dva gamy ale snadno uhrál Španěl, o šestnáct let starší.

Ukázalo se rovněž, jak krutá jsou pravidla současných čtyřher. Odnesla je dvojice Dlouhý/Levinský, i když nutno dodat, že vlastní chybou. V prvním setu proti dvojici Lee/Zhang podávali za stavu 4:5, vedli 40:15, další dva body ztratili, což při shodě hned znamená setbol. Rozhodující bod, volba přijímajícího. A co se stalo? Levinský dal dvojchybu. Druhý set pak nasazený pár číslo čtyři ztratil 3:6.

V pátek se ve Stromovce začíná od 11:30. Ne dříve než v jednu nastoupí ke svému čtvrtfinále Veselý (proti Ramirezi Hidalgovi), po něm pak Rosol (proti Giustinovi).

Autor: Martin Moravec

Čihák, Hájek, Rikl, Pála Jana Deylová Patrik Rikl Riklová, Čihák Beránek, Lustyk Kadlecová, Slaninková 
Finále
Veselý - Rosol 6:3 4:6 4:6 Komentáře
Semifinále
Rosol - Lammer 4:6 6:1 6:1 Komentáře
Veselý - Zhang Z. 6:3 6:3 Komentáře
Čtvrtfinále
Marcora - Lammer 4:6 4:6 Komentáře
Rosol - Giustino L. 7:6(3) 6:2 Komentáře
Zhang Z. - Diez 6:1 6:2 Komentáře
Veselý - Ram.Hidalgo 6:2 6:2 Komentáře
Posledních 16
Pavlásek - Zhang Z. 5:7 5:7 Komentáře
Menendez A. - Giustino L. 3:6 3:6 Komentáře
Sikora - Diez 6:0 1:6 1:6 Komentáře
28



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)