Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Turnaj v Rakovníku opanovali hráči ze Štvanice

cztenis.cz napsal briza 17.05.2009

Robin Staněk a Petra Rohanová vyhráli turnaj ETA1 do 14 let v Rakovníku. Robin Staněk ve finále porazil svého klubového kolegu Marka Routu 6:4, 7:5. Petra Rohanová porazila Rusku Lebeshevu 6:2, 6:4. Výsledky. Fotogalerie. Video: Rohanová, Pantůčková, Siniaková, Hejlová, Schweinerová, De Vroome, Krejčíková, Kunčíková, Nepimachová, Kůlová, Napolitano, Varhaník.

Marek Routa, Petra Rohanová, Jaroslav Jandus, Robin Staněk
Marek Routa, Petra Rohanová, Jaroslav Jandus, Robin Staněk
Marek Routa, Petra Rohanová, Jaroslav Jandus, Robin Staněk
Routa, Rohanová, Jandus, Staněk

V kategorii chlapců zvítězil ve štvanickém finále Robin Staněk, který porazil svého klubového kolegu Marka Routu 6–4 7–5. Robin Staněk byl nebezpečnější než Routa. Staněk hnal svého soupeře především ze svého leváckého forhendu. Staněk za stavu 6–4 5–4 servíroval na vítězství a měl dokonce 3 mečboly, ale zahrál příliš pasivně a Routa srovnal na 5–5. V zápětí si však prohrál servis a Staněk při svém podání rychle vedl 40–0, ale opět se mu trochu rozklepala ruka a svoji pasivitou dostal stav na shodu. Nakonec si vybojoval ještě jeden mečbol, který již proměnil.
Finále bylo plné razantních výměn. Jak Routa tak Staněk se chovali na dvorci jako profesionálové. Z těchto mladých borců by mohlo něco být.

Petra Rohanová na turnaji ETA 1 do 14 let v Rakovníku potvrdila pozici nejvýše nasazené hráčky a zvítězila. Ve finále porazila Rusku Lebeshevu 6:2, 6:4. Petra neměla cestu za titulem vůbec jednoduchou. Ve druhém kole hrála na 3 sety se Slovenkou Natálií Vajdovou 4–6 6–1 6–3 a v semifinále proti Němce Maetschke prohrávala už 6–7 0–3, ale nakonec zápas obrátila a vyhrála 6–7(3) 7–5 6–1. Ve finále byla Petra tenisovější a tvořivější než Ruska Lebesheva. Proměnila druhý mečbol a mohla se začít radovat.

Na své ovečky se v neděli do Rakovníka přijel podívat i štvanický šéftrenér Jaroslav Jandus, který ve vší skromnosti řekl, že výsledky Staňka, Routy a Rohanové v Rakovníku nelze považovat pouze za úspěch Štvanice (I.ČLTK Praha), ale především za výsledek pracovitosti těchto výjimečně talentovaných hráčů, kteří trénují na Štvanici.

Turnaj proběhl bez problémů. Chladné počasí na začátku týdne způsobilo zdravotní problémy několika hráček. Na bolesti zad si stěžovaly Krejčíková, Melounová a Siniaková. Dominik Varhaník asi nezapomene na zápas proti druhému nasazenému Italovi Quinzimu, který našeho hráče několikrát nehorázně ošidil spoléhaje na pravidlo při hře bez rozhodčího, kdy hráč rozhoduje o míčích na své půlce dvorce.

Ředitel turnaje pan Miloš Cafourek byl s turnajem spokojen, stejně tak vrchní rozhodčí Jaroslav Chmelík.

Video z finále dívek Rohanová – Lebesheva 6:2, 6:4 si můžete stáhnout ve formátu MPG v rubrice ke stažení

144



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



Petra Rohanová používá

Wilson BLX Juice 100


Určení závodní hráči
Typ švihu dlouhý nápřah / rychlý úder
Velikost hlavy 100 čt. palců/ 645 čt. cm
Délka 69 cm
Váha 304 g
Vyvážení 320 mm
Tvrdost 72
Šířka rámu 25mm / 26.5mm / 25.2mm /
Složení Karophite Black / Basalt
Typ gripu Pro Hybrid
Počet strun 16 x 18

Komentáře k raketě (0)

S touto raketou hrají také
Jarmila Wolfe | Petra Melounová |
POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)